Hirdetés

Áttörő, hét alkalomból álló tréning: Hogyan válhatok angyalbefektetővé?

“Hogyan válhatok angyalbefektetővé?” címmel indul az első Közép és Kelet-Európa igényeihez szabott tréningsorozat, ami az ökoszisztémától, az üzleti angyalbefektetésen keresztül a mentorságig terjed.

Hirdetés

A Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület a régió üzleti, kormányzati és civil szervezetei érintett szereplőit köti össze és tréningeket, klubesteket tart, hogy növekedjen az üzleti angyalbefektetők és az innovatív cégek száma a régióban.

A Nők/Üzlet/Angyalok 2022 március 1-től hét alkalommal szervezi a sorozatát. A partnerei a

WINGATE projekt tagjai öt országból és a HUBHUB Hungary. A hét alkalomra várják azokat a női és férfi felsővezetőket, akiket érdekel a létező innovációs ökoszisztéma, vagy azokat, akik start-upperként hamarosan befektetőt vagy globális gyakorlattal rendelkező mentort szeretnének maguk mellé keresni.

A tudás megosztására, a kérdések feltevésére és a hálózatépítés érdekében hozta létre a

Nők/Üzlet/Angyalok a hét alkalomból álló egyedülálló tréningsorozatát 2022-ben.

A tréning vezetője Hild Imre, a Global Traction ügyvezetője és a Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület tréning vezetője. Az első alkalommal Csillag Péter, a HUNBAN frissen megválasztott elnöke is előad.

A sorozaton a részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött.

A használt nyelv angol lesz, tolmácsolás nélkül.

Regisztráció: How to Take off as a Business Angel – The Innovation Ecosystem.

Helyszín: HubHub Agora, Árbóc utca 1-3, Budapest 1133

Online részvétel: Zoom.

A térítésmentességet a WINGATE project keretében Izland, Liechtenstein és Norvég támogatásból az EEA Alap és Norvég Alap finanszírozza. A Nők/Üzlet/Angyalok e konzorcium tagja.

A 2022-ben tervezett témák és időpontok

1 MárciusAz innovációs ökoszisztéma

Mit jelent az innováció a valóságban? Milyen struktúrában, kulcs szereplőkkel és hogyan

fejlődik? Hol áll ma Közép és Kelet-Európa a világversenyben?

31 MárciusA start-upok környezete.

Mi az, hogy start-up? Hogyan fest a start-up lifecycle? Mi tesz egy céget értékessé?

3 Május Az üzleti angyalbefektető

Kik az üzleti angyalbefektetők és mit csinálnak? Miért érdemes üzleti angyalbefektetővel

dolgozni? Kockázat management és portfolió építés.

7 JúniusA befektetés

Mit jelent egy angyalbefektetés? Mi a due diligence folyamata? Hogyan dolgoznak

szindikátusban az angyalbefektetők? Hogyan kezeljük az exiteket?

4 OktóberMilyen befektető lehetek?

Hogyan váljunk angyalbefektetővé? Hogyan támogassuk a start-up növekedését befektetőként? Hol találhatunk más üzleti angyalbefektetőkre?

8 NovemberHogyan váljunk angyalbefektetővé?

Hogyan váljunk mentorrá? Hogyan támogassuk a start-up növekedését mentorként? Hol találhatunk más üzleti mentorokra?

13 December – Hogyan maradhatunk mentorok?

Sok-sok országot és szervezetet fogunk össze, hogy növeljük a régió innovációs képességét a most induló tréning résztvevőkön keresztül. Szeretnénk a közép- és kelet-európai régiót a globális innovációs versenyben a női és férfi üzleti angyalbefektetők számának növelésével jobb helyezbe hozni” – mondta Szabó Eszter, a Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület Elnöke.

Hirdetés

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben
Hirdetés

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben

A pandémia után először találkoztak egymással újra az innovációs ökoszisztéma tagjai

Hetedik alkalommal indult útjára április utolsó napjaiban a Startup Safari Budapest. Két év online találkozás és tudásmegosztás után idén hibrid formában jelentkezett a fesztiválok és konferenciák minden előnyét magában foglaló kétnapos programsorozat, így az innovációs ökoszisztéma tagjai végre élőben is találkozhattak.

Bővebben

A Google támogatásával ingyenes digitális program indul (leendő) hazai vállalkozók és startupok számára

Az észt Startup Wise Guys, Európa legtapasztaltabb startup akcelerátora és egyik legaktívabb befektetési alapja bejelentette a „Jump for CEE” elnevezésű, saját tőke nélküli programjának folytatását. A kezdeményezést a Google-hoz tartozó Impact Challenge for Central and Eastern Europe is támogatja. A vállalkozói készségfejlesztő esemény célja, hogy 400 közép- és kelet-európai egyén és csapat vegyen részt azokon az online workshopokon, amelyek a Covid-19 által okozott gazdasági válság negatív hatásainak csökkentését hivatottak segíteni.  

Bővebben

Az online marketing az új foci, mindenki ért hozzá – vagy mégsem?

A kkv-k körében is egyre népszerűbbek az online közösségi felületek könnyű, gyors és költéshatékony hirdetési megoldásai. A COVID időszakhoz hasonlóan pedig a mostani gazdasági környezetben is kritikus lesz a cégek működése szempontjából, hogy ki mekkora energiát fordít a márkaépítésre. A K&H szakértői azonban óva intenek a piackutatás és stratégiai tervezés nélküli, pár kattintással összerakott kampányoktól, ezek ugyanis egészen biztosan nem hoznak tartós eredményt.

Bővebben