Hirdetés

Ajándékozz karácsonyra örökkévalóságot: őrizd meg szeretted nevét a Holdon!

A NASA-díjas Puli Space időkapszulája, a Téridő Plakett lesz az első magyar hasznos teher, amely eljuthat a Holdra. Már harmincezer forint támogatásért fel lehet kerülni a Téridő Plakettre, ami karácsonyi ajándéknak is csodálatos, hiszen űridőben mérve, évezredeken és civilizációkon átívelve is olvasható lesz.

Hirdetés

Fél évszázaddal az Apolló 11 történelmi küldetése után a Hold újra az űrkutatás középpontjába került: a NASA Artemis programja 2024-re kitűzte az újabb emberes Holdra szállást. Ennek előkészítésén nem csak az Egyesült Államok dolgozik gőzerővel: egy gyorsan növekvő nemzetközi közösség munkálkodik azon, hogy a Holdon fenntartható módon teremtsük meg az emberiség állandó jelenlétét. Ehhez ember nélküli küldetések is kellenek és ebben most a versenyszektor is részt vehet. Kínai, indiai, orosz, japán, arab és német-izraeli expedíciók mellett a NASA CLPS programjában magáncégek által fejlesztett leszállóegységek is indulnak. És itt jut szerephez egy évtizede a Google Xprize versenyén feltűnt, és idén nyáron NASA díjat is nyert magyar csapat, a Puli Space Technologies is. E holdi robotikus felderítő expedíciókon kulturális-művészeti projektek is ott lesznek a fedélzeten. És magyar küldeményt is visz majd az USA-beli Astrobotic űrhajója hamarosan: a Téridő Plaketten több ezer oldalnyi üzenet juthat el a Holdra. Az örökkévalóságnak szóló történetek sorát az Aranycsapat emlékezete indítja. Melléjük lehet kerülni még, amíg a Tőkeportálon futó kampány tart, december 20-ig. A szonda és a Téridő Plakett véglegesen a Holdon marad. A Plakett optimális helyének tervezése a Peregrine-n az amerikai kollégákkal együttműködve már folyamatban van!

Pacher Tibor, a Puli Space vezetője elmondta: “Fontosnak tartom, hogy az űrtevékenység emberi és kulturális vonatkozásaira is felhívjuk a figyelmet. A NASA már 1977-ben, a Voyager űrszondákon is elhelyezte a híres Voyager Aranylemezekkel az emberiség egy névjegyét. A Téridő Plaketten nyomukba léphetünk személyes történetünkkel is.” Tibor és csapatának rendkívüli történetét olvasható itt.

Támogasd a Puli közösségi finanszírozási kampányát!

Aki a Puli kampányába minimum 30 ezer forintot befizet, már egy nevet felírhat a plakettre. https://tokeportal.hu/puli

Téridő plakett: https://pulispace.com/terido-plakett/

https://www.facebook.com/terido.plakett

Tőkeportál Kanapé Pitch: https://www.youtube.com/watch?v=oVT-R1CiV_I&feature=emb_logo

Holdi időkapszula projektek

MoonArk:  http://moonarts.org/

Moon Gallery: https://www.moongallery.eu/

Puli NASA díj

https://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=7704

http://pulispace.com/press/hu/PuliSpace_Sajtokozlemeny_NASA_fodijat_hozott_haza_a_Puli_2020-07-17.pdf

Hirdetés

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben
Hirdetés

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben