Hirdetés

Ajándékozz karácsonyra örökkévalóságot: őrizd meg szeretted nevét a Holdon!

A NASA-díjas Puli Space időkapszulája, a Téridő Plakett lesz az első magyar hasznos teher, amely eljuthat a Holdra. Már harmincezer forint támogatásért fel lehet kerülni a Téridő Plakettre, ami karácsonyi ajándéknak is csodálatos, hiszen űridőben mérve, évezredeken és civilizációkon átívelve is olvasható lesz.

Hirdetés

Fél évszázaddal az Apolló 11 történelmi küldetése után a Hold újra az űrkutatás középpontjába került: a NASA Artemis programja 2024-re kitűzte az újabb emberes Holdra szállást. Ennek előkészítésén nem csak az Egyesült Államok dolgozik gőzerővel: egy gyorsan növekvő nemzetközi közösség munkálkodik azon, hogy a Holdon fenntartható módon teremtsük meg az emberiség állandó jelenlétét. Ehhez ember nélküli küldetések is kellenek és ebben most a versenyszektor is részt vehet. Kínai, indiai, orosz, japán, arab és német-izraeli expedíciók mellett a NASA CLPS programjában magáncégek által fejlesztett leszállóegységek is indulnak. És itt jut szerephez egy évtizede a Google Xprize versenyén feltűnt, és idén nyáron NASA díjat is nyert magyar csapat, a Puli Space Technologies is. E holdi robotikus felderítő expedíciókon kulturális-művészeti projektek is ott lesznek a fedélzeten. És magyar küldeményt is visz majd az USA-beli Astrobotic űrhajója hamarosan: a Téridő Plaketten több ezer oldalnyi üzenet juthat el a Holdra. Az örökkévalóságnak szóló történetek sorát az Aranycsapat emlékezete indítja. Melléjük lehet kerülni még, amíg a Tőkeportálon futó kampány tart, december 20-ig. A szonda és a Téridő Plakett véglegesen a Holdon marad. A Plakett optimális helyének tervezése a Peregrine-n az amerikai kollégákkal együttműködve már folyamatban van!

Pacher Tibor, a Puli Space vezetője elmondta: “Fontosnak tartom, hogy az űrtevékenység emberi és kulturális vonatkozásaira is felhívjuk a figyelmet. A NASA már 1977-ben, a Voyager űrszondákon is elhelyezte a híres Voyager Aranylemezekkel az emberiség egy névjegyét. A Téridő Plaketten nyomukba léphetünk személyes történetünkkel is.” Tibor és csapatának rendkívüli történetét olvasható itt.

Támogasd a Puli közösségi finanszírozási kampányát!

Aki a Puli kampányába minimum 30 ezer forintot befizet, már egy nevet felírhat a plakettre. https://tokeportal.hu/puli

Téridő plakett: https://pulispace.com/terido-plakett/

https://www.facebook.com/terido.plakett

Tőkeportál Kanapé Pitch: https://www.youtube.com/watch?v=oVT-R1CiV_I&feature=emb_logo

Holdi időkapszula projektek

MoonArk:  http://moonarts.org/

Moon Gallery: https://www.moongallery.eu/

Puli NASA díj

https://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=7704

http://pulispace.com/press/hu/PuliSpace_Sajtokozlemeny_NASA_fodijat_hozott_haza_a_Puli_2020-07-17.pdf

Hirdetés

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben
Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben