Hirdetés

Ahol a magánbeszélgetések tényleg privát jellegűek maradnak

A Rakuten bejelentette, hogy accelerator programot indít ambiciózus startupok számára legújabb projektje keretében. A mentorprogrammal és a Viber jelenével és jövőjével kapcsolatban Daniela Ivanovat, a Rakuten Viber partnerships managerét kérdeztük.

A Rakuten szolgáltatások rendszerét üzemelteti az e-kereskedelem, értékpapírok, bank, biztosítás, bankkártyás fizetés, szabadidő és média területein. Hozzájuk tartozik a Viber is, a világ egyik legismertebb üzenetküldő alkalmazása. A fent említett Rakuten Accelerator program keretében olyan vállalkozók jelentkezését várják, akik vállalkozásuk korai szakaszában vannak, és fejlesztési tevékenységük fókuszában a globális üzenetküldő platformok állnak, erről bővebben itt írtunk, és részleteiről pedig Daniela Ivanova-val beszélgettünk. Kitértünk arra is, hogy a közelmúlt adatvédelmi  botrányai után mi az, amivel a Viber kiemelkedik a többi kommunikációs csatorna közül.

 

A Rakuten Accelerator program, mint ismeretes, a mentorálásra fókuszál. Kik a legnagyobb nevű mentorok, akiket esetleg érdemes megemlíteni?

A Rakuten-csoport tagjaként a Viber büszke arra, hogy a Techstars-szal közös Accelerator programjukban résztvevő startupok számára szakmai mentorálást és támogatást nyújthat. Az accelerator program célja, hogy forradalmasítsa az üzenetküldő applikációk piacát, és megkönnyítse a vállalkozások és fogyasztók online végzett üzleti tevékenységeit és közös kommunikációjukat.

A Techstars alapítóival és csapatával együtt a Rakuten és a Viber vezetői és képviselői is részt vesznek a mentori programban, hogy növekedési és finanszírozási tanácsaikkal támogassák a fiatal startupokat.

Hamarosan további részletek érhetők el a program honlapján.

 

Milyen technológiák élenjárása várható a közeljövőben az online kommunikáción belül, van-e ennek bármilyen előszele, ami már publikus?

Az online kommunikáció fejlődése nagymértékben függ a technológiai fejlődés sebességétől. A folyamatosan fejlődő hardver és szoftver fejlesztéseknek köszönhetően a kommunikáció sebessége is megállíthatatlanul növekszik. Például az Európai Unió lakosai hamarosan már 5G szélessávon, ingyen böngészhetik az internetet. Az áttörés az akkumulátorok piacán még várat magára, hiszen a mai telepek legfeljebb 24 órán keresztül képesek működtetni ezeket a készülékeket, annak ellenére, hogy az emberek több mint 4 órát töltenek okostelefonjuk használatával naponta. Említésre méltó, hogy

a havi aktív felhasználók szempontjából az üzenetküldő alkalmazások, mint online mobilkommunikációs eszközök már 20% -kal nagyobb felhasználói bázissal rendelkeznek, mint a közösségi media platformjai.

Az üzenetküldő alkalmazásokon eltöltött idő 49% -kal nőtt az előző évhez képest, és a Viber büszke arra, hogy részese lehet ennek a növekvő tendenciának.

Miben kiemelkedőbb a Viber, mint más kommunikációs csatornák?

A Viber küldetése, hogy személyes kapcsolatok, a közös szenvedélyek és érdeklődési körök révén összekösse az embereket.

Immáron világszerte 1 milliárd felhasználó számára nyújtunk lehetőséget, hogy szabadon csatlakozhassanak egymáshoz, platformtól és tartózkodási helyüktől függetlenül. Ezért a Viber egyik legfontosabb jellemzője, hogy a felhasználók biztonságos körülmények között kommunikálhatnak egymással.

A Viber kommunikációs csatornái végponttól-végpontig titkosítottak, ezért csak a felhasználók férhetnek hozzá az üzenetekhez és az általuk megosztott tartalmakhoz. A Viber többek között olyan adatvédelmi funkciókat is kínál felhasználói számára, mint a PIN-kóddal zárható rejtett és titkos csevegések, üzenetek törlése küldés után, valamint az időzített és átmenetileg látható üzenetek. Egyedi szolgáltatásainak köszönhetően a Viber kiemelkedik a többi üzenetküldő alkalmazás közül, hiszen nálunk a magánbeszélgetések tényleg privát jellegűek maradnak.

Számíthatunk-e a Viber-től valami újdonságra a közeljövőben?

A biztonság és a magánélet továbbra is a Viber alkalmazás alapvető jellemzői és üzleti stratégiánk legfontosabb alappillérei. Ezen túlmenően nemrég elindítottuk legújabb szolgáltatásunk, a Communities beta verzióját.

A Communities elindításával a Viber lett az első üzenetküldő alkalmazás a piacon, amellyel egyszerre akár 1 milliárd felhasználó is részt vehet egyetlen beszélgetésben világszerte.

Sokszínű és nemzetközi ökoszisztémánk bővítése érdekében folyamatosan értékes és naprakész tartalmakat előállító partnereink számára jelenleg is egy olyan bevétel megosztó modellen dolgozunk, amely mindkét fél számára üzleti előnyöket biztosít.

Újra Budapestre jön a millió dolláros startup verseny!

Budapest újra a startupok versengésének középpontjába kerül, amikor az idei évben is megrendezik a világ egyik legnagyobb startup eseményét, a Startup Világbajnokságot. Ez a megmérettetés olyan fiatal tehetségeknek kínál lehetőséget, akik nem csupán innovatív ötleteiket és technológiai fejlesztéseiket akarják bemutatni, de nemzetközi kapcsolataikat fejleszteni szeretnék.

Bővebben

Most bárki elsajátíthatja a takarékos vezetés technikáját a hazai startupp

A takarékos vezetés sokak által ismert, de a gyakorlatban kevésbé alkalmazott technika. Dacára a statisztikáknak, amelyek rendre bebizonyítják, hogy a tudatos odafigyelés a megspórolható üzemanyagon túl az autók műszaki állapotára, a sofőrök mentális egészségére is pozitív hatással bír. Pont ezek miatt tartja fontosnak ennek az energiatakarékos szemléletnek a terjesztését a hazai közösségi autózás elindítója, a GreenGo is. A szolgáltató idén augusztusban nem csak az autózásra vonatkozóan, hanem tágabb értelemben is szeretné felhívni a figyelmet az energiatakarékosság fontosságára. Ennek érdekében a saját Facebook oldalán, játékos formában olyan tényeket oszt meg a követőivel, amelyek ismeretében ők is tudatosabb energiafelhasználók lehetnek.

Bővebben

Hazai szinten is vannak ígéretes MI fejlesztések

A mesterséges intelligencia korába léptünk, ami számos kérdést felvet – többek között azt, hogy a nagy technológiai cégek által kifejlesztett megoldásokat hogyan tudják a kisebb, akár induló startupok használni. Hazai szinten is vannak már ígéretes megoldások, amelyek az MI-t alkalmazzák, például a betegségek felismeréséhez, a növényi kártevők ellen bevetett robotoknál, a textilhulladék újrahasznosításához vagy éppen egyedi fotóadatbázis létrehozásához.

Bővebben

Hét innovatív korai fázisú csapat kapott befektetést

Az OXO csoport az elmúlt két évben az érettebb technológiai cégek akvizíciója, illetve az ilyen cégekbe irányuló tőkebefektetések mellett a korai fázisú innovatív vállalkozások finanszírozására irányuló tevékenységét is fenntartotta. Az OXO Labs az elmúlt időszakban hét innovatív vállalkozással jutott el a befektetési megállapodás aláírásáig, illetve az egyes befektetési összegek folyósításáig mindösszesen 370 millió forint értékben.

Bővebben

Idén is lesz Ideathon: fókuszban a jövő

Immár ötödik alkalommal rendezik az Ideathon 5.0 ötletversenyt Győrben. A résztvevők ebben az évben a jelenben már észlelhető, de igazán a jövőben realizálódó problémák megoldásaira tesznek kísérletet.  Újdonság,  az eddigi megszokott gyakorlattól eltérően, hogy először öt dedikált altémakörben kerülnek problémák feltárásra illetve megfogalmazásra, majd a csapatalkotás követően kezdődik az adott ötlet kidolgozása. A győztes csapat minden tagja részesül egy 100 000 forint értékű elektronikai vásárlási utalványban és még sok minden másban.

Bővebben

Átadták a magyar startup által fejlesztett növénytermesztő konténer farmot

Április 26-án átadták a Green Drops Farm Kft. legújabb, saját fejlesztésű növénytermesztő konténer farmját. A debreceni startup által megálmodott és forgalmazott saját fejlesztésű növénytermesztő konténer farm újdonságnak számít Magyarországon, a konténerben ugyanis hidropónikus technológiával működő tornyok találhatók, amelyekben salátafélék, fűszernövények termelhetők talaj nélkül, tápoldatos vízben.

Bővebben

Budapest lehetne az új Boston? – Mit tanulhatunk az amerikai startup-ökoszisztéma történetéből

Budapesten, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Auditóriumában tart előadást az innováció és tech-guru szerző, a MIT Technology Review és a Business Week tech-rovatának korábbi főmunkatársa, Robert Buderi. Az újságíró, szerző legújabb könyve, a Where Futures Converge: Kendall Square and the Making of a Global Innovation Hub kapcsán látogat a magyar fővárosba, május 4-i nyilvános előadásában arról beszél majd, hogy hogyan lehetne létrehozni a bostoni példából tanulva virágzó és fenntartható startup-ökoszisztémát Budapesten.

Bővebben

A startupok zöld technológiára és AI-ra összpontosítanak a fenntarthatóság érdekében

Az üzleti világ lassulása és az óvatosság miatt a befektetők kihívást jelentenek a startupok számára. Az innováció azonban kulcsszerepet játszhat a gazdasági fellendülésben. A hazai nagyvállalati inkubátor, a start it @K&H a tudásmegosztás és a kapcsolatépítés felgyorsításával segíti a legújabb 12 csapatát, hogy átlendülhessenek a kihívásokon. Az immár tizedik inkubációs program, amely márciusban zárult, főleg a környezetbarát megoldásokra és a mesterséges intelligencia alkalmazására összpontosított.

Bővebben

Megérkezett Magyarországra a Lightyear – korlátlan hozzáférést biztosít a tőzsdékhez, rejtett díjak nélkül

A Lightyear, az ex-TransferWise alapítói által létrehozott európai befektetési platform, ma bejelentette magyarországi indulását. A platform az első olyan eurózónán kívüli terjeszkedése, amely lehetővé teszi, hogy felhasználói többdevizás számlájukkal korlátlan hozzáférést kapjanak a globális tőzsdékhez, miközben elkerülik a rejtett díjakat. A Lightyear eddig már 35 millió dolláros befektetést vonzott be, befektetői között olyan nagy nevek találhatók, mint a Lightspeed Venture Partners és Sir Richard Branson. A magyarországi indulás újabb lépést jelent a cég globális terjeszkedésében, amelynek célja, hogy az európai befektetési piac meghatározó szereplője legyen.

Bővebben
Ez a weboldal is sütiket használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.
Rendben
Szükséges
Beállítások
Statisztika
Marketing
Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások