Hirdetés

A virtuális B2B találkozók forradalmasíthatják az üzletfejlesztést

Az első virtuális, közép-európai technológia transzfert elősegítő üzletember találkozóra 2020. május 7-én került sor. A „Technológiaátadás fellendítése Közép-Európában” címmel meghirdetett találkozó az Interreg CENTRAL EUROPE transznacionális program támogatásával megvalósuló Ketgate projekt egyik első rendezvénye volt. A Ketgate célja a vállalkozások és tudomány közeledésének elősegítése, és ezáltal a vállalkozások versenyképességének növelése, valamint a kutatóintézetek számára bevétel generálása.

Köszönhetően a szervező Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. és az Enterprise Europe Network gyors helyzetfelismerésének, az érdeklődők nem estek el az eredetileg az Ipar Napjai Kiállítás kísérőrendezvényeként tervezett üzleti kapcsolatépítés lehetőségétől. A közép-európai technológiai transzfert elősegítő üzletember találkozót a modern technológiai megoldásoknak köszönhetően a virtuális térben rendezték meg. A vállalkozások tájékoztatásába és a résztvevők toborzásába becsatlakozott szervezetek – IVSZ, MAJOSZ, Hungexpo – aktív közreműködésének köszönhetően a regisztrált hazai vállalkozások száma pár nap alatt 110 fölé emelkedett.

A hazai vállalkozások és a K+F tevékenységet folytató egyetemek, kutatóközpontok további több mint 200 nemzetközi résztvevő közül tudták kiválasztani tárgyalópartnereiket. Noha az üzletember találkozó elsősorban a közép-európai együttműködéseket szorgalmazza, közel 25 országból (pl.: USA, Törökország, Izrael, Japán, stb.) regisztráltak az érdeklődők. Az aktivitást mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a hazai szereplőknek közel 400 visszaigazolt tárgyalási időpontja volt a rendezvény reggelén.

„Már számtalan üzletember találkozón vettünk részt az Enterprise Europe Network szervezésében. A legnagyobb különbséget a korábbiakhoz hasonlítva abban látom, hogy a kapcsolatfelvétel, illetve az első beszélgetés nem korlátozódik a találkozó időpontjára. Nekünk a jövő hétre is lesz a platformon azonosított tárgyaló partnerekkel megbeszélésünk. A másik jelentős különbség, amit kiemelnék, a szereplők hozzáállása. A partnerek több idővel rendelkeznek, kevésbé sietnek a következő megbeszélésre, így a tárgyalások mélyebbek, átgondoltabbak. Ha a jövőben is lesz hasonló rendezvény, mindenképpen részt veszünk nemzetközi kapcsolatrendszerünk és piacbővítésünk érdekében” – mondta Hall Cecília a KONsys Kft. üzletfejlesztési és marketing vezetője.

A virtuális B2B találkozók megjelenése forradalmasíthatja a korábbi üzletfejlesztési gyakorlatot. Az Enterprise Europe Network a következő hetekben, hónapokban még számos online találkozót szervez a különböző iparágak képviselőinek. A kapcsolatépítő eseményeken a részvétel továbbra is díjmentes.

Keresik a legdinamikusabban növekvő techcégeket

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte immár 23. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosítva arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat.

Bővebben

Minden negyedik hazai fintech cég részesült már kockázatitőke befektetésben

A hazai fintech szektor bővülése a koronavírus-járvány megjelenését követően is folytatódott, mára csaknem 150 aktív FinTech vállalkozás működik az országban, amelyek több mint 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, együttes árbevételük pedig meghaladta a 170 milliárd forintot – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, 2022-es FinTech és digitalizációs jelentéséből.

Bővebben

Kalandozások a tokenizáció világában

A blockchain technológia és az erre épülő tokenizáció az élet egyre több területén van jelen. Pontosan ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy megismertessük és megértessük ennek előnyeit az üzleti döntéshozókkal – mondta Czeglédi Tamás a Blockchain koalíció szakmai vezetője, a Kalandozások a tokenizáció világában című online kiadványuk megjelenése kapcsán.

Bővebben

Orvosokkal közösen tervezik a jövő magyar kórházait

Automatizált robotrendszerekkel, a páciensek és a dolgozók mozgásának előzetes szimulációjával és a gazdaságos üzemeltetést szolgáló energetikai megoldásokkal segíti a hatékony betegellátást az egészségügyi intézmények következő generációja. Ezeket az orvosokkal szoros együttműködésben alkotják meg az építészek. Már Magyarországon is több ilyen projekt van folyamatban, amelyek tervezésén a kórházfejlesztés terén új szemléletet meghonosító Paulinyi & Partners építésziroda dolgozik.

Bővebben

Magyar diákok által fejlesztett önvezető autónak drukkolhatunk Nogaro városában

Környezetérzékelés, GPS-es és mobilnetes pozícionálás, pontos kamerarendszer. Többek közt ezek az önvezető járművek elengedhetetlen feltételei. A győri Széchenyi István Egyetem csapata évek óta fejleszti autonóm járművét, most pedig izgalmas kihívás előtt áll: július elején a franciaországi Nogaro városában egy komplex feladatokból álló nemzetközi versenyen vesznek részt, ahol a precíziós önvezetéshez szükséges netkapcsolatot a Yettel biztosítja számukra.

Bővebben

Hetvenmillió forintos fejlesztéssel épül a jövő hálózata a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban

Autonóm villamossági hálózatot építenek ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjában a Schneider Electric műszaki támogatásával. Az úgynevezett micro-grid rendszer fejlett energiamenedzsment szoftvereket is tartalmaz, és az oktatás segítése mellett lehetőséget kínál az új technológiák iránt érdeklődő hazai vállalkozások számára is, hogy megismerjék, milyen előnyöket kínálnak ezek a megoldások. A Schneider Electric az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, több mint kétezer munkavállalóval Magyarországon.

Bővebben