Hirdetés

A Startup Hungary vezetősége új taggal bővült, Deliága Ákos személyében

A hazai startup kultúra és ökoszisztéma fejlesztését kitűző szakmai összefogás, a Startup Hungary vezetőségi tagjává választotta az első hazai chatbot szolgáltató, a Talk-A-Bot alapító-ügyvezetőjét.

A számos ismert vállalkozót és befektetőt sorai között tudó Startup Hungary közgyűlése vezetőségi taggá választotta Deliága Ákost. A hazai chatbot piacot megteremtő Talk-A-Bot alapító-ügyvezetője régóta foglalkozik a magyar startup piac fejlesztésével, elnyert tisztsége mellett az Informatikai Vállalkozások Szövetségében a szektort képviselő általános elnökségi tag 2017-től.

A legismertebb hazai startup cégek, így a Prezi, a Ustream vagy a BalaBit alapítóit is sorai között tudó Satrtup Hungary célja, hogy több sikeres startup szülessen Magyarországon. Szakmai párbeszéd, kutatások, valamint események és kezdeményezések révén formálja a magyar startup ökoszisztémát annak érdekében, hogy a versenyképes munkahelyek és munkaerő támogatásával a térség meghatározó szektora legyen a magyar piac.

Örülünk annak, hogy Deliága Ákos immáron kuratóriumi tagként is erősíti az összefogást és aktív részese lesz a Startup Hungary küldetésének. A szervezet létrehozásáért is sokat tett 2019-től kezdve és az IVSZ elnökségi tagjaként értékes kapcsolatrendszert hoz be a céljaink eléréséhez.”

– mondta Biás Csongor, a Startup Hungary ügyvezető igazgatója.

Deliága Ákos 2010-ben a BME-n végzett informatikusként, ezt követően MBA diplomát szerzett. A Hewlett Packard Enterprise-nál eltöltött közel 10 éves üzletfejlesztési és üzletágvezetői tapasztalatgyűjtést követően 2016-ban megalapította társaival az ország első chatbot szolgáltatóját, mely fél éven belül a Viber globális partnerévé vált.

A Talk-A-Bot jelenleg a három hazai informatikai vállalkozás egyike, amely a Microsoft nemzetközi Azure piacterén globálisan is elérhető az ügyfelek számára.

Deliága Ákost 2021-ban újraválasztották az IVSZ alelnökeként. Személyes küldetésének érzi, hogy az ország legnagyobb szakmai érdekvédelmi szervezetének vezetésében képviselje a start-up szektor érdekeit. Többek között az ő szervezeten belüli kezdeményezésének köszönhető, hogy a Covid-19 pandémia alatt az IVSZ javaslatára a Belügyminisztérium elfogadta a dolgozói munkáltatói igazolás mobilon való felmutatásának jogszerűségét.

Forrás: bdpst24.hu

Hogyan növeljük a transzparenciát és csökkentsük a költségeket, ha építkezünk?

A Keystone megoldása már a tervezési fázis során gyors és automatikus költségbecslési támogatást nyújt az építőipari tervekhez, ezzel időt, pénzt és adminisztrációs terhet spórolva az ügyfeleknek. A magyar startup pitch-ét a PropTech Konferencián hallgattuk meg.

Bővebben

Hét tipp arról, hogy hogyan beszélj a bukásaidról a vállalatodban

Az emberek hibáznak, de ahelyett, hogy emiatt szégyenkeznénk, inkább tanulnunk kéne a kudarcainkból. Hogyan lehet ezt megtenni vállalati környezetben? A londoni Google Campus egykori vezetője, Sarah Drinkwater ad tippeket arról, hogy hogyan érdemes úgynevezett failcon-okat szervezni.

Bővebben

Hogyan használható a mesterséges intelligencia az ingatlanos piactereken?

AI alapú ajánlórendszer, tartalommoderálás, kódolási segítségnyújtás, az ingatlanok értékbecslése: ilyen funkciókra használja a mesterséges intelligenciát Magyarország egyik vezető ingatlanhirdetője, az ingatlan.com. A részletekről Balogh László, a portál vezető gazdasági szakértője beszélt a 2024. évi PropTech Konferencián.

Bővebben

Erősítsük a nőket az agrárszektorban! – ez a célja az EIT Food női vállalkozói programjának

Az Empowering Women in Agrifood (EWA) nemzetközi vállalkozói program 6 hónapja alatt a résztvevők komplex támogatást kapnak innovatív ötleteik megvalósításához: online képzéseket, szakértői mentorálását, nemzetközi kapcsolati hálót, és 10 ezer eurós összegben pénzdíjat is. Jelentkezési határidő: május 31.

Bővebben

Tizedik alkalommal rendezik meg Közép-Európa egyik legnagyobb szoftverfejlesztői eseményét, a Craft Konferenciát

A jublieumi Craft Konferencián a startupszcéna is megtalálhatja az érdekes témákat: például hogy hogyan lehet mesterséges intelligencia eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer, és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

Bővebben

Jelentős befektetést kapott a világ egyik legnépszerűbb fordítóprogramja, a DeepL

A 300 millió dolláros befektetést a német startup arra használhatja fel, hogy felvegye a kesztyűt az erősödő versenyben a mesterséges intelligenciát használó fordítói piacon.

Bővebben

Somogyi Zsolt: A Parkl DNS-ét átjárja a nemzetköziség, a Lead Ventures-től kapott befektetést is ennek szellemében használjuk fel

Az okos parkolással és elektromos töltőüzemeltetéssel foglalkozó Parkl jelentős befektetést kapott a Lead Ventures-től működésének felskálázására. De mit jelent ez pontosan, milyen régióban kíván terjeszkedni a startup? Hogyan kerültek kapcsolatba a Lead Ventures-szel, és mivel győzték meg őket? Somogyi Zsoltot, a Parkl ügyvezető igazgatóját kérdeztük a PropTech Hungary Konferencián.

Bővebben

Új lehetőségek nyílnak meg a hazai fintech cégek előtt a közel-keleti és észak-afrikai régióban

A Magyar Fintech Szövetség és a MENA Fintech Szövetség együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá, melynek célja a magyar és uniós fintech ökoszisztéma összekötése a közel-keleti és az észak-afrikai régiós ökoszisztémával.

Bővebben