Hirdetés

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

A SALDO Zrt., melynek jogelődjét a Pénzügyminisztérium alapította, a hazai adótanácsadói piac meghatározó szereplőjeként folyamatosan követi a reálgazdaság pénzügyi területét érintő szabályozási folyamatait annak érdekében, hogy széles ügyfélkörét naprakész, megbízható információkkal és szakértői tanácsokkal tudják ellátni. A részvénytársaság szolgáltatási portfoliójának meghatározó szervezeti egysége a Tanácsadó Üzletág, melynek szakmai vezetésére Sarkadi-Nagy András a vállalat vezérigazgatója Kiss Tamást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kiemelt Adó- és Vámigazgatóságának transzferár szakterületének vezetőjét kérte fel.

Kiss Tamás 2009-ben szerzett közgazdász diplomát a Miskolci Egyetem pénzügy- számvitel és pénzintézetek gazdaságtana szakirányain, majd 2012-ben adótanácsadói oklevelet szerzett. Kiemelt szakterülete a transzferárazás. 2017 januárjától a kiemelt Adó- és Vámigazgatóságon működő Transzferár Ellenőrzési Osztályt vezette, ahol a kiemelt adózók transzferár ellenőrzéséért felelt. Ezt megelőzően a Szokásos Piaci Ármegállapítási Osztályt vezette, amely feladatot jelenleg a Pénzügyminisztériumban látják el. Ebben a pozíciójában az előzetes szokásos piaci ár-megállapítási kérelmek (közismert nevén: APA-kérelmek) elbírálásáért és kölcsönös egyeztetési eljárások lefolytatásáért felelt, országos hatáskörrel. Szakmai pályafutása során mindig kiemelt figyelmet fordított a rendszerszemléletre, a transzparenciára és az ügyfélközpontúságra. A SALDO Zrt. tanácsadó üzletágvezetőjeként célként tűzte maga elé a kapcsolt vállalkozások közötti ügyletekre való specializációt, a transzferár nyilvántartás kapcsán felmerülő igények még teljesebb körű kiszolgálását, új típusú tanácsadói szolgáltatások kidolgozását és piaci bevezetését, illetve a személyre szabott tanácsadás bővítését.

Kiss Tamás kiemelte: „A hektikusan változó gazdasági környezet minden professzionális adótanácsadói szolgáltatótól megköveteli az azonnali gyors reakciókat, megoldási javaslatokat, amelyek alkalmazásával lehetővé válhat a versenyhátrányok elkerülése, a profitmaximalizálás. Ez igaz a kkv-szektorra éppúgy, mint a Magyarországon működő multinacionális nagyvállalatokra, illetve azok leányvállalataira. A SALDO Zrt. Tanácsadó Üzletága ebben is tud jogkövető, hatékony és azonnali tudással és szakértelemmel szolgálni ügyfelei számára, melynek minőségét még magasabb szintre kívánom emelni.”

Sarkadi-Nagy András, a cég vezérigazgatója a kinevezés kapcsán hangsúlyozta: „Az új tanácsadói üzletágvezető érkezésével tovább emelkedik a SALDO Zrt. egyébként is magas színvonalú szakmai minősége és új lendületet kaphat a szolgáltatási portfólió bővítése.”

Keresik a legdinamikusabban növekvő techcégeket

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte immár 23. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosítva arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat.

Bővebben

Minden negyedik hazai fintech cég részesült már kockázatitőke befektetésben

A hazai fintech szektor bővülése a koronavírus-járvány megjelenését követően is folytatódott, mára csaknem 150 aktív FinTech vállalkozás működik az országban, amelyek több mint 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, együttes árbevételük pedig meghaladta a 170 milliárd forintot – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, 2022-es FinTech és digitalizációs jelentéséből.

Bővebben

Kalandozások a tokenizáció világában

A blockchain technológia és az erre épülő tokenizáció az élet egyre több területén van jelen. Pontosan ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy megismertessük és megértessük ennek előnyeit az üzleti döntéshozókkal – mondta Czeglédi Tamás a Blockchain koalíció szakmai vezetője, a Kalandozások a tokenizáció világában című online kiadványuk megjelenése kapcsán.

Bővebben

Orvosokkal közösen tervezik a jövő magyar kórházait

Automatizált robotrendszerekkel, a páciensek és a dolgozók mozgásának előzetes szimulációjával és a gazdaságos üzemeltetést szolgáló energetikai megoldásokkal segíti a hatékony betegellátást az egészségügyi intézmények következő generációja. Ezeket az orvosokkal szoros együttműködésben alkotják meg az építészek. Már Magyarországon is több ilyen projekt van folyamatban, amelyek tervezésén a kórházfejlesztés terén új szemléletet meghonosító Paulinyi & Partners építésziroda dolgozik.

Bővebben

Magyar diákok által fejlesztett önvezető autónak drukkolhatunk Nogaro városában

Környezetérzékelés, GPS-es és mobilnetes pozícionálás, pontos kamerarendszer. Többek közt ezek az önvezető járművek elengedhetetlen feltételei. A győri Széchenyi István Egyetem csapata évek óta fejleszti autonóm járművét, most pedig izgalmas kihívás előtt áll: július elején a franciaországi Nogaro városában egy komplex feladatokból álló nemzetközi versenyen vesznek részt, ahol a precíziós önvezetéshez szükséges netkapcsolatot a Yettel biztosítja számukra.

Bővebben

Hetvenmillió forintos fejlesztéssel épül a jövő hálózata a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban

Autonóm villamossági hálózatot építenek ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjában a Schneider Electric műszaki támogatásával. Az úgynevezett micro-grid rendszer fejlett energiamenedzsment szoftvereket is tartalmaz, és az oktatás segítése mellett lehetőséget kínál az új technológiák iránt érdeklődő hazai vállalkozások számára is, hogy megismerjék, milyen előnyöket kínálnak ezek a megoldások. A Schneider Electric az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, több mint kétezer munkavállalóval Magyarországon.

Bővebben