Hirdetés

A Microsoft felvásárolta a mesterséges intelligencia legütősebb csapatát

Úgy látszik a Microsoft sem akar lemaradni a nagy mesterséges intelligencia bummról, ezért úgy döntött, hogy felvásárolja a Semantic Machines nevű, mesterséges intelligenciában utazó startupot. A Semantic Machines csapatában olyan nevekkel találkozhatunk, mint az Apple Siri korábbi vezető kutatója, Larry Gillick, illetve a Google Assistant fejlesztésében is résztvevő Percy Liang.

Az alig négy éve működő vállalkozás célja, hogy új generációs MI-beszédtechnológiával forradalmasítsa az ügyfélszolgálati folyamatokat és az otthoni automatizációt. A cégbe eddigi története során majdnem 21 millió dollárnyi befektetés áramlott, a mostani tranzakció értéke szokás szerint titokban maradt.

A VentureBeat a Microsoft AI and Research Group CTO-ját is szóra bírta a Semantic Machines későbbi szerepét illetően. David Ku a lap érdeklődésére elmondta, hogy egy speciális, az MI alapú beszédértelmezésére koncentráló kiválósági központot (centre of excellence) hoznak létre a kaliforniai Egyetemen, amely a legmagasabban jegyzett kutatókat csábítaná magához – ebben a tekintetben a Semantic Machines munkatársai önmagukban is elég erős névsort jelentenek.

A központ együttműködik a Microsoft olyan intézményeivel, mint a Cortana Research részleg, a Melbourne-i Egyetemen idén februárban felállított Cortana Intelligence Institute, vagy a vállalat redmondi központjában dolgozó AI and Research Group.

A Semantic Machines csatlakozásának jelentősége abban áll, hogy az új technológiák integrációjával a fejlesztők nem csak az Azure Bot Service vagy a Microsoft Bot Framework segítségével hozhatnak létre chatfunkciókat és appokat, hanem lehetőségük lesz minták alapján tanítani is az alkalmazásokat. David Ku szerint ez egy új megközelítést jelent, ami jeletősen csökkenti majd a szükséges mérnöki munka mennyiségét.

A Microsoft azt tervezi, hogy a Semantic Machines technológiáját a Cortana mellett számos termékében alkalmazza majd a vállalati ügyfeleket célzó beszédértelmező megoldások mellett.

Forrás: Piac&Profit

Keresik a legdinamikusabban növekvő techcégeket

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte immár 23. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosítva arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat.

Bővebben

Minden negyedik hazai fintech cég részesült már kockázatitőke befektetésben

A hazai fintech szektor bővülése a koronavírus-járvány megjelenését követően is folytatódott, mára csaknem 150 aktív FinTech vállalkozás működik az országban, amelyek több mint 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, együttes árbevételük pedig meghaladta a 170 milliárd forintot – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, 2022-es FinTech és digitalizációs jelentéséből.

Bővebben

Kalandozások a tokenizáció világában

A blockchain technológia és az erre épülő tokenizáció az élet egyre több területén van jelen. Pontosan ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy megismertessük és megértessük ennek előnyeit az üzleti döntéshozókkal – mondta Czeglédi Tamás a Blockchain koalíció szakmai vezetője, a Kalandozások a tokenizáció világában című online kiadványuk megjelenése kapcsán.

Bővebben

Orvosokkal közösen tervezik a jövő magyar kórházait

Automatizált robotrendszerekkel, a páciensek és a dolgozók mozgásának előzetes szimulációjával és a gazdaságos üzemeltetést szolgáló energetikai megoldásokkal segíti a hatékony betegellátást az egészségügyi intézmények következő generációja. Ezeket az orvosokkal szoros együttműködésben alkotják meg az építészek. Már Magyarországon is több ilyen projekt van folyamatban, amelyek tervezésén a kórházfejlesztés terén új szemléletet meghonosító Paulinyi & Partners építésziroda dolgozik.

Bővebben

Magyar diákok által fejlesztett önvezető autónak drukkolhatunk Nogaro városában

Környezetérzékelés, GPS-es és mobilnetes pozícionálás, pontos kamerarendszer. Többek közt ezek az önvezető járművek elengedhetetlen feltételei. A győri Széchenyi István Egyetem csapata évek óta fejleszti autonóm járművét, most pedig izgalmas kihívás előtt áll: július elején a franciaországi Nogaro városában egy komplex feladatokból álló nemzetközi versenyen vesznek részt, ahol a precíziós önvezetéshez szükséges netkapcsolatot a Yettel biztosítja számukra.

Bővebben

Hetvenmillió forintos fejlesztéssel épül a jövő hálózata a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban

Autonóm villamossági hálózatot építenek ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjában a Schneider Electric műszaki támogatásával. Az úgynevezett micro-grid rendszer fejlett energiamenedzsment szoftvereket is tartalmaz, és az oktatás segítése mellett lehetőséget kínál az új technológiák iránt érdeklődő hazai vállalkozások számára is, hogy megismerjék, milyen előnyöket kínálnak ezek a megoldások. A Schneider Electric az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, több mint kétezer munkavállalóval Magyarországon.

Bővebben