Hirdetés

A hazai Entrepreneurship World Cup 2021-es versenyének nyertese a MedInnoScan 

A magyarországi Entrepreneurship World Cup döntője augusztus 4-én került megrendezésre. Az eseményen 10 startup mérte össze tudását, ahol a MedInnoScan innovatív digitális egészségügyi megoldása győzedelmeskedett. A zsűri által legjobbnak tartott Early stage startupok mellett még egy győztest hirdettek, az ötlet kategória legjobbjának a Forestream bizonyult.

Hirdetés

A MedInnoScan a verseny győzteseként az Entrepreneurship World Cup által biztosított 100 000 dollár összértékű szolgáltatáscsomagot és kedvezményeket is igénybe veheti, valamint tovább lép az úgynevezett Global Akcelerátor programba. Az augusztusban kezdődő akcelerátor program keretében az országos döntőt megnyerő startupoknak lehetőségük van részt venni különböző mentor programokon, és workshpokon. Közel 200 ország EWC bajnoka vesz részt az akcelerátor programban, ahol a MedInnoScan fogja hazánkat képviselni, és ezzel együtt lehetősége lesz bekerülni a TOP 100-as mezőnybe. A TOP 100 startup a novemberi Global Final eseményen Rijádban, Szaúd-Arábia fővárosában fog összecsapni egy végső megmérettetésen, ahol kihirdetik a versenysorozat abszolút győzteseit.

A hazai fordulóban résztvevő csapatokat egy három tagú zsűri véleményezte, akiknek nem volt könnyű dolguk, hiszen jobbnál jobb ötletek és már működő vállalkozások mutatták be a legkülönbözőbb megoldásaikat. A korai fázis kategória és egyben az EWC 2021 hazai győztese a MedInnoScan orvosi diagnosztikai mesterséges intelligenciák fejlesztésével foglalkozik, és egy olyan applikációt fejlesztett, aminek segítségével a bőrgyógyászati problémával küzdő betegek fényképet készíthetnek az érintett bőrfelületről, ezután pedig a rendszerhez csatlakozott bőrgyógyászok diagnózist és terápia javaslatot adhatnak, és a szükséges gyógyszerek, készítmények receptjét a felhőbe rögzíthetik. Az ötlet kategóriában győzedelmeskedő Forestream csapata az idősgondozás digitalizációjával nyert. A ForeStream egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, ahol a mozgási adatok elemzésével képes felismerni és mérni a demencia korai jeleit, segítve a megelőzést és a korai kezelést. 

A zsűriben helyet foglalt Mary Alcantara, az MKB Fintechlab-tól: “Nehéz volt meghozni a döntést, mert mindannyian valóban izgalmas és értékes projekteken dolgoztok. Jó volt látni, hogy sok esetben már komoly eredményeket sikerült elérni, akár traction, akár pilot projektek, vagy együttműködések terén. Nagyon felkészült versenyzőkkel volt dolgunk, és egy remek élményben volt részem, gratulálok minden résztvevőnek.

A EWC 2021 magyarországi döntőjén tíz startup mutatta be ötletét és már működő megoldását: Rollin Technologies Kft., IT-MEDicine Ltd., Forestream Technologies Kft., MedInnoScan Kft., EthiCoin, Alpha Femtech Kft., INICIO, Sharention, COFFIS és a Dioxiday.

A hazai forduló megszervezésért a Start House for Startups és a Startup Grind Budapest felelt, a verseny kommunikációs partnerei a FIVOSZ és a Sciencer voltak. 

Entrepreneurship World Cup versenyről

Az Entrepreneurship World Cup a Misk Global Forum, a Global Entrepreneurship Network és a Global Education and Leadership Foundation által életre hívott kezdeményezés, amin 2019-es indulása óta több mint 200 országból, közel 300.000 jelentkező vett részt. A versenyt 120 partner szervezet segíti évről évre, és több mint 100 befektetővel működik együtt.

A Start House for Startups és Startup Grind Budapest a hazai vállalkozói, startup és innovációs ökoszisztéma elkötelezett támogatóiként, hazai partnereivel karöltve azon dolgozik, hogy mindenki számára könnyen hozzáférhető legyen a vállalkozás és startup indításhoz és a növekedéshez szükséges tudásanyag, erőforrás és kapcsolati háló. Ennek érdekében több nemzetközi és hazai szervezettel és branddel is együttműködnek, és várják soraikba azokat a cégeket, szervezeteket és intézményeket, akik szintén támogatandónak tartják a fenti kezdeményezést.

Hirdetés

Csapatépítés jótékonykodással a Wolt csapatánál

Milliós értékben vásárolhat a János Kórház gyermeksebészeti osztálya eszközöket abból a felajánlásból, amit a Wolt Magyarország juttatott el számukra. A Wolt közel 200 irodai munkatársa Mikulás napján futárnak állt néhány órára, az általuk kézbesített megrendelések értékéből 100-100 forintot különítettek el a jótékony célra. Az akcióhoz csatlakoztak a fiatal korosztály körében kedvelt influencerek is – nem egyszer kellemes meglepetést okozva, amikor ők álltak az ajtóban a megrendelt ebéddel.

Bővebben
Hirdetés

Így épített a Vacuumlabs és ügyfele virtuális bankot a nulláról Hongkongban

Marcel Klimo, a Vacuumlabs tervező és értékesítési mérnöke a november közepén Budapesten megrendezett Design Summit 2021 konferencián beszélt a szakmai közönségnek azokról a tényezőkről, amelyek biztosítják a 21. századi ügyféligényekre hangolt szolgáltatás sikerét.A Vacuumlabs egy dinamikusan növekvő vállalat, amely 8 irodát működtet világszerte, köztük egyet Budapesten, székhelye pedig a szlovákiai Pozsonyban található. A bankszférára és a kriptovalutákhoz kapcsolódó fejlesztésekre specializálódva mérnöki, tervezési és adattudományi szolgáltatásokat nyújtanak a fintech iparág számára. Tapasztalt szoftvermérnökökből álló csapatuk segített a Moxot a nulláról felépíteni, miközben időzónákon átívelve hangolták össze a projekten dolgozó szakemberek munkáját. Az okostelefonos alkalmazás az ötlet megszületésétől számított 18 hónapon belül, 2020 szeptemberében készen állt a hongkongi bevezetésre. A neobank indulása után mindössze egy évvel már 160 000 ügyféllel büszkélkedhetett, ami azt jelenti, hogy Hongkong felnőtt lakosságának több mint 1,5%-a használja azt pénzügyei tervezéséhez. A Mox a YouGov nemrégiben végzett felmérése alapján a legmegbízhatóbb virtuális bank Hongkongban. A Mox alkalmazás az egyik legjobbra értékelt pénzügyi alkalmazás, az Apple App Store-ban 5-ből 4,8-as, a Google Play Store-ban pedig 5-ből 4,6-os értékeléssel. De mi vezetett a Mox sikeréhez?

Bővebben

Langár Bence: egy álom megvalósulása egyben egy kihívásokkal teli út kezdete is

 A TLF Capital a hazai kockázati tőkepiac egyik legfrisebb szereplője, a száz százalékban saját tulajdonú family office életre hívásával egy hosszú ideje megfogalmazódott álom vált valóra. Ők maguk is igazi álommegvalósítókat várnak, akik számára rendkívül sokszínű nemzetközi tapasztalatukat és magas szintű üzleti jártasságukat kamatoztatva, valódi intelligens tőkével nyújthatnak komplex támogatást a vállalkozás elindításában vagy növekedésében.​ Langár Bencével beszélgettünk.

Bővebben

A kkv-k felét érte már kibertámadás

A mikro-, kis- és középvállalkozások felét érte már támadás az interneten. Leginkább adathalász levelekkel bombázták őket, de nagyjából minden nyolcadik cégnek törték már fel weboldalát, közösségi média felületét vagy próbálkoztak meg ezzel. Legnagyobb veszélyben a középvállalkozások vannak, de a K&H kutatásából az is kiderül, hogy a kkv-k mindössze tizedének okoztak anyagi kárt a rosszindulatú támadások.

Bővebben

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben