Hirdetés

A Briefly szabadúszó-menedzsment platformjával erősít a Publicis Groupe Hungary

Szabadúszókat célzó együttműködést kötött a hazai média- és kreatívipar egyik legnagyobb szereplője, a Publicis Groupe Hungary és a hazai fejlesztésű HR-tech startup, a Briefly. A Groupe ügynökségei a meglévő freelancerek hatékonyabb menedzselése mellett új szakembereket is keresnek az idén októberben indult kezdeményezés keretei között.

Hirdetés

A szabadúszás korábban is Európa egyik leggyorsabban növekvő foglalkoztatási szegmense volt, 2019 végén 11 millió főállású szabadúszó dolgozott az kontinens piacain. A pandémia ezen a területen is felgyorsította a fejlődést, Magyarországon jelenleg a felsőfokú képzettséggel rendelkezők közel 10 százaléka[1], azaz százezer fő dolgozik szabadúszóként a freelancer blog év eleji becslése alapján. Az IT és a kommunikáció az a két iparág, ahol leginkább keresik a cégek a projektalapú, csúcsidőszakokhoz is könnyen alkalmazkodó, rugalmas foglalkoztatási formákat, nem véletlen, hogy ez a két ágazat látja el megbízással az európai szabadúszók közel 60 százalékát.[2]

A cégek szabadúszókhoz kapcsolódó, egyre növekvő elvárásait célozza meg a Briefly, magyar fejlesztésű szabadúszó-menedzsment rendszer és az egyik legnagyobb hazai kreatív- és médiaipari cégcsoport a Publicis Groupe Hungary együttműködése. A Publicis Groupe a hazai reklámszakma egyik legnagyobb foglalkoztatója, folyamatosan keresi az együttműködési lehetőségeket a számára innovatív megoldásokat biztosító startupokkal. A Briefly Business a startup üzleti felhasználóknak tervezett megoldása, amely egy helyen teszi elérhetővé a cégek számára a platform 1200 fős, folyamatosan növekvő szabadúszó bázisát és az ott kiválasztott szakemberek, valamint a már meglévő szabadúszó csapatok hatékony menedzselését.

„Régóta dolgozunk freelancerekkel, akiknek köszönhetően jól tudunk alkalmazkodni a ciklikusságból vagy egyedi szaktudásból fakadó kihívásokhoz, ők pedig remekül beépülnek abba a 250 fős csapatba, akik innen, a budapesti irodából dolgoznak a legnagyobb nemzetközi projekteken” – fogalmazta meg a cégcsoport tapasztalatait Sásdi Helga, a Publicis Groupe Hungary ügyvezetője, hozzátéve – „vannak olyan feladatok, amiket jelenleg szinte lehetetlen lenne szabadúszók nélkül tökéletesen ellátni.”

Bittera Réka, a Briefly társalapítója szerint: A szabadúszók általában olyan szakemberek, akik elsősorban nem a munkájukat, hanem a munkakörülményeiket szerették volna megváltoztatni. Kétharmaduk agilis munkamódszereket és távmunkát alkalmaz és amellett, hogy a választás lehetőségét helyezik középpontba, rengeteg időt fektetnek piaci versenyképességükbe, ezért a cégek a legjobb szakemberek között tartják őket számon.”

A startup és ügynökség együttműködésének tesztüzeme augusztusban indult, az ügynökségnél már dolgoznak is szabadúszókkal a Briefly jelenleg több, mint 1200 fős szabadúszó bázisából. A projekt 2022 februárjáig tartó első fázisára október közepén írták alá a szerződést, amitől mindkét fél hosszútávú, hatékony együttműködést remél.

[1] Forrás: https://freelancerblog.hu/freelancerek-magyarorszagon-helyzetjelentes-es-infografika/

[2] Forrás: EFIP x Malt x BCG: Freelancing in Europe 2021
Hirdetés

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben
Hirdetés

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben