Hirdetés

A 18 éves paralimpiai bajnok állandó partnert kapott a párizsi olimpiáig

Rendszeres anyagi támogatást biztosít februártól Kiss Péter Pálnak, a 18 éves paralimpiai bajnoknak a Work Force HR szolgáltató. A vállalat társadalmi felelősségvállalásában régóta fontos szerepet játszik a sportszponzoráció, korábban Kozák Danuta és Szabó Gabriella olimpikonok pályafutását is segítették. Az együttműködés célja, hogy a párizsi olimpiáig támogassák a paralimpikon felkészülését és enyhítsék az ezzel járó anyagi terheit.

Hirdetés

Kiss Péter Pál 18 éves kora ellenére már most paralimpiai aranyérmesnek, világ- és Európa-bajnok kajakosnak hívhatja magát. Idén a Poznani világkupán, a kanadai világbajnokságon és a müncheni Európa bajnokságon is indul, melyek közül az utóbbit számára egy új formátumban rendezik meg. Az eseményen 11 sportág lesz jelen, azonban csak a kajak-kenu sportban versenyeznek majd parasportolók. A paralimpiai bajnok természetesen minden megmérettetésen éremesélyesként száll a vízre.

A versenyekre való felkészüléshez nyújt segítséget a sportoló számára a Work Force HR szolgáltató azzal, hogy havi rendszeres támogatásban részesíti határozatlan ideig, de a 2024-es párizsi paralimpiáig biztosan. Ahhoz, hogy a versenyeken eredményesen szerepeljen, óriási segítséget jelent számára a Work Force támogatása, hiszen középiskolás lévén eddig csupán ösztöndíjakból volt bevétele, azonban ezek költségkeretét idén lecsökkentették. ,,A szponzoráció összegét dietetikus által előírt étrendre és a megfelelő táplálkozás betartására, edzőtáborokra, illetve kiegészítők beszerzésére fogom fordítani”– mondta a támogatás kapcsán Kiss Péter Pál.

„Régóta figyeljük Kiss Péter pályafutását, elképesztő győzelmeket tudhat magáénak 18 éves korára. A munkásságát jellemző elhivatottság, alázat és szorgalom mind olyan értékek, melyek mellett a Work Force is kiáll, ezen elvek mentén szervezzük cégünk működését is. Péter példakép lehet mindannyiunk számára, hiszen bebizonyította, akarattal és kitartással bármit el lehet érni. Büszkék vagyunk rá és megtisztelő számunkra, hogy segíthetjük álmai megvalósításában” – mondta Czellecz Zoltán, a Work Force HR szolgáltató cégvezetője.

A Work Force régóta foglalkozik a megváltozott képességű munkavállalók helyzetével a munkaerőpiacon, azonban foglalkoztatásuk a pandémiás helyzetben még több kihívást rejt magában. A munkáltatóknak minden eddiginél aktívabb szerepvállalást kell tanúsítani azért, hogy ezt a csoportot akadálymentesen tudják integrálni. A munkakörnyezetbe való beilleszkedéshez egyebek mellett elengedhetetlen a mindennapok akadálymentesítése és a társadalom érzékenyítése. ,,A tömegközlekedés sokkal használhatóbb napjainkban, mint azt pár éve tapasztaltam. Budapesten a belvárosban szinte nincs olyan hely, amit ne lehetne megközelíteni ilyen módon, de ez a spektrum is egyre szélesebb lett az évek alatt. Számomra régen elképzelhetetlen volt, hogy vonattal egyedül haza mehessek Pécsre, a szülőhelyemre. Azonban ma már minden vonaton van elektromos emelőszerkezet és személyzet arra, hogy akadálymentesen feljussak és utazni tudjak. Az emberek is sokkal elfogadóbbak lettek talán, de ehhez kell részünkről is egy nyitottság” – nyilvánult meg Kiss Péter Pál, paralimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok kajakos a témában.

Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben
Hirdetés

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben

A pandémia után először találkoztak egymással újra az innovációs ökoszisztéma tagjai

Hetedik alkalommal indult útjára április utolsó napjaiban a Startup Safari Budapest. Két év online találkozás és tudásmegosztás után idén hibrid formában jelentkezett a fesztiválok és konferenciák minden előnyét magában foglaló kétnapos programsorozat, így az innovációs ökoszisztéma tagjai végre élőben is találkozhattak.

Bővebben

A Google támogatásával ingyenes digitális program indul (leendő) hazai vállalkozók és startupok számára

Az észt Startup Wise Guys, Európa legtapasztaltabb startup akcelerátora és egyik legaktívabb befektetési alapja bejelentette a „Jump for CEE” elnevezésű, saját tőke nélküli programjának folytatását. A kezdeményezést a Google-hoz tartozó Impact Challenge for Central and Eastern Europe is támogatja. A vállalkozói készségfejlesztő esemény célja, hogy 400 közép- és kelet-európai egyén és csapat vegyen részt azokon az online workshopokon, amelyek a Covid-19 által okozott gazdasági válság negatív hatásainak csökkentését hivatottak segíteni.  

Bővebben