Hirdetés

900 milliós befektetéssel nyit új távlatokat a Billingo a hazai vállalkozások életében

A Széchenyi Alapok Zrt. 900 millió forintot fektetett a Billingóba, ezzel óriási lendületet adva azoknak a jelenleg is zajló termékfejlesztéseknek, melyekkel az online számlázó végleg kiléphet a számlázóprogram skatulyából és egy többfunkciós, a vállalkozásvezetést és a pénzügyek kezelését egyszerűsítő online üzleti platformmá alakulhat.

Hirdetés

A tőkebefektetést egy intenzív, közel féléves időszak előzte meg, melynek során a Billingo több hazai és nemzetközi befektetővel tárgyalt. Mindvégig fontosnak tartották, hogy egy egyenrangú partnert találjanak, amely az SZTA esetében teljes mértékben megvalósult.

Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója szerint a Billingo tökéletes piaci pozícióban van ahhoz, hogy a járványhelyzet miatt felgyorsuló digitalizáció nyertese legyen mind a hazai piacon, mind a régióban. Befektetőként meggyőző volt számukra, hogy a Billingo önerőből vált a hazai piac egyik legnagyobb és leginnovatívabb számlázójává.

Mint mondja, az SZTA elsősorban racionális piaci befektetői szemléletét adja a projekthez, az operatív vezetésbe nem kívánnak beleszólni.

A Billingo az elmúlt 5 évben folyamatosan több mint duplázta árbevételét és felhasználószámát, de az idei esztendőben a termékfejlesztéseknek köszönhetően még nagyobb bővülésre készülnek.

A nagyközönség a hetekben ismerhette meg  Billingo Marketplace-t, amelynek virtuális polcain különböző hasznos, vállalkozássegítő szolgáltatások sorakoznak és melyek listája folyamatosan bővül. A saját piactérrel a Billingo letette a multiplatformmá alakulása alapkövét. Nemrégiben mutatkozott be a Pályázatfigyelő, melyet egy sor új szolgáltatás követ majd: kockázatkezelés, dokumentumkezelés, szerződés menedzsment és pénzügyi szolgáltatások is segítik majd a vállalkozások életét.  A Billingo egy olyan üzleti platformmá válik, amely megkönnyíti a hatékony cégvezetést és a pénzügyek egy helyen történő kezelését.

– A Billingo a következő hónapokban felrázza a hazai felhőalapú megoldások piacát és készen áll, hogy startup-sikersztorit írjon Magyarországon. Az üzleti sikerek mellett pedig fontos cél a dimenzióváltás a vállalkozások életében, ahol az átlátható vállalkozásvezetés és az értékteremtés játszik főszerepet – mondja Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója.

Fotó: www.billingo.hu

Hirdetés

Mitől lesz valaki nem csak jó, de eredményes menedzser a 21. században?

Napról napra változó piaci környezet, távmunka, széteső csapatok és hektikus üzletmenet – az elmúlt két évben lassan hozzászokhattak a vezetők a koronavírussal érkező bizonytalansághoz és a folyamatos újratervezéshez, most viszont ideje a jövőre koncentrálni. Míg a 2020-as Strech konferencia a COVID-válság által felvetett akut problémákkal és gyakorlati tippekkel várta a felső vezetőket és menedzsereket, idén már a hosszabb távú stratégiák, a válságálló és tartós sikert hozó megoldások kerülnek a nemzetközi menedzsment konferencia fókuszába december 7. és 9. között. A szervezők többek között a Morgan Stanley és a Prezi világhírű szakembereivel, sőt, a magyar férfi vízilabda válogatottat sikerre vezető Kemény Dénessel keresik a választ a kérdésre: mitől lesz valaki nem csak jó, de eredményes menedzser a 21. században?

Bővebben
Hirdetés

Innovatív gyerekjáték csere-bere platform nyerte a startup versenyt

Lezárult az országos Ideathon 4.0 by K&H verseny első fordulója: a hétvégén volt az első győri megmérettetés, amelyen a FoxToy gyerekjátékok cseréjét IT logisztikai módon támogató platformjának pályázata lett a befutó. Az Ideathon 4.0 by K&H célja, hogy a csapatok az innovációra és a fenntarthatóságra fókuszáló bankoláson túli szolgáltatásokra tegyenek javaslatokat.

Bővebben

Az Amazon az MGM filmstúdió felvásárlására készül – de vannak ellenlábasai

Meglepő helyről érkezett ellenvetés az Amazon tervezett üzlete, az MGM felvásárlása kapcsán, négy amerikai szakszervezet arra szólította fel a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságot (FTC), hogy akadályozza meg a tranzakciót. Közben úgy tűnik, az Amazon egyre komolyabban gondolja médiás terveit, hírek szerint kisebbségi részesedést szerezhetnek az NFL, a profi amerikaifutball-liga médiás érdekeltségeiben.

Bővebben

A jövő magyar startupjait díjazták az AHa!Brainstore Startup 4.0 versenyén

A Demo Day-jel és díjátadóval véget ért az egyik legjelentősebb vállalati startup program idei eseménye, az AHa!Brainstore Startup Verseny 4.0. Az Antenna Hungária által kiírt megmérettetésnek minden résztvevője nyertesnek tekinthető, miután a verseny során jelentős, a későbbiekben jól kamatoztatható, hasznos tapasztalatra tehettek szert.

Bővebben

Az energiafelhasználás nyomonkövetésének új korszakát hozza el egy magyar startup

Az energiafelhasználás nyomonkövetésének új korszakát hozza el egy magyar startup, a Wenerate. A Start it @K&H inkubátorban működő fenntarthatósági startup adatalapú szoftvere a cégek teljes energia-gazdálkodását képes mérni, elemezni és megtalálni azokat a beavatkozási pontokat, amelyekkel szinte azonnal CO2-csökkenést lehet elérni, akár költséges beruházások nélkül is.

Bővebben

Magyarország vonzó a megújuló energiák alkalmazása szempontjából

Magyarország idén bekerült a megújuló energia befektetések szempontjából legvonzóbb 40 ország közé. Az EY globális rangsorán elért hazai eredményhez nagyban hozzájárult a napelemes rendszerek állami támogatása. A nemzetközi tanácsadó cég tanulmánya szerint a hálózatok fejlesztése mellett a szénalapú energiatermelés kiváltása is elengedhetetlen a karbonkibocsátás csökkentéséhez és az uniós célok eléréséhez.

Bővebben

40 millió eurós tőkeemelés a csomagolóanyagos startupnál

A Packhelp, az európai piac vezető, egyedi csomagolásokkal foglalkozó menedzselt piactere lezárta 40 millió eurós Series B tőkeemelési körét, jelentette be a befektetésben részt vevő budapesti székhelyű PortfoLion Capital Partners. A régió egyik és a lengyel piac eddigi legnagyobb Series B befektetésében a PortfoLion és a párizsi székhelyű InfraVia növekedési alapja mellett az FJ Labs

Bővebben