Hirdetés

900 milliós befektetéssel nyit új távlatokat a Billingo a hazai vállalkozások életében

A Széchenyi Alapok Zrt. 900 millió forintot fektetett a Billingóba, ezzel óriási lendületet adva azoknak a jelenleg is zajló termékfejlesztéseknek, melyekkel az online számlázó végleg kiléphet a számlázóprogram skatulyából és egy többfunkciós, a vállalkozásvezetést és a pénzügyek kezelését egyszerűsítő online üzleti platformmá alakulhat.

Hirdetés

A tőkebefektetést egy intenzív, közel féléves időszak előzte meg, melynek során a Billingo több hazai és nemzetközi befektetővel tárgyalt. Mindvégig fontosnak tartották, hogy egy egyenrangú partnert találjanak, amely az SZTA esetében teljes mértékben megvalósult.

Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója szerint a Billingo tökéletes piaci pozícióban van ahhoz, hogy a járványhelyzet miatt felgyorsuló digitalizáció nyertese legyen mind a hazai piacon, mind a régióban. Befektetőként meggyőző volt számukra, hogy a Billingo önerőből vált a hazai piac egyik legnagyobb és leginnovatívabb számlázójává.

Mint mondja, az SZTA elsősorban racionális piaci befektetői szemléletét adja a projekthez, az operatív vezetésbe nem kívánnak beleszólni.

A Billingo az elmúlt 5 évben folyamatosan több mint duplázta árbevételét és felhasználószámát, de az idei esztendőben a termékfejlesztéseknek köszönhetően még nagyobb bővülésre készülnek.

A nagyközönség a hetekben ismerhette meg  Billingo Marketplace-t, amelynek virtuális polcain különböző hasznos, vállalkozássegítő szolgáltatások sorakoznak és melyek listája folyamatosan bővül. A saját piactérrel a Billingo letette a multiplatformmá alakulása alapkövét. Nemrégiben mutatkozott be a Pályázatfigyelő, melyet egy sor új szolgáltatás követ majd: kockázatkezelés, dokumentumkezelés, szerződés menedzsment és pénzügyi szolgáltatások is segítik majd a vállalkozások életét.  A Billingo egy olyan üzleti platformmá válik, amely megkönnyíti a hatékony cégvezetést és a pénzügyek egy helyen történő kezelését.

– A Billingo a következő hónapokban felrázza a hazai felhőalapú megoldások piacát és készen áll, hogy startup-sikersztorit írjon Magyarországon. Az üzleti sikerek mellett pedig fontos cél a dimenzióváltás a vállalkozások életében, ahol az átlátható vállalkozásvezetés és az értékteremtés játszik főszerepet – mondja Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója.

Fotó: www.billingo.hu

Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben
Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben