Hirdetés

5+1 kellék, amely egy startup irodájából sem hiányozhat

A startupok életében jelentős mérföldkőnek számít az irodabérlés. Legyen szó coworking irodáról, egy albérletről vagy egy irodaház helyiségéről, mindenképpen jelentős változás, hogy már nem a saját vagy egymás lakásában kell dolgozni. Ám ezzel együtt újabb döntések meghozatala szükséges. Mint például, milyen színű legyen a fal, Mac vagy Windows, gurulós szék vagy babzsákfotel és a többi. Egy biztos, hogy az alábbi eszközökök nélkülözhetetlenek egy új iroda életéből.

Hirdetés

Nemcsak a legnagyobb playereknek

Bár sokkal kényelmesebb fekve dolgozni, ha ülőalkalmatosságon törjük a fejünket, érdemes számításba venni a gamer széket. Ergonomikus kialakítása mellett, felhajtható párnázott kartámaszokkal és nagy sűrűségű habszivaccsal rendelkeznek, amely a kényelem mellett a produktivitást is biztosítja.

Ragszd fel!

A babzsákfotelek mellett a post-itekkel is egybeforrt a startup kultúra. Nemhiába, hisz a közös gondolkodásra ösztönző kis ragacsok továbbra is alapvető fontosságúak az irodában, mert jól tudjuk, mindig szükség van rájuk.

Nem minden a virtuális tábla!

Brainstormok másik alapvető kelléke a mágneses, filctábla. Van egyszerűbb módja a csapatos agyalásnak vagy prezentációnak, amely ráadásul környezetkímélőbb és könnyen tisztán tartható? Aligha!

Aprítás=biztonság

Sokan azt gondolják, hogy a papír már a múlté és mindennek a felhőben a helye. Viszont vannak vállalkozások, amelyek nem tudják mellőzni a papírhasználatot, így elengedhetetlen számukra egy iratmegsemmisítő, amely egy megfizethető kiegészítő az információbiztonság növelése érdekében és képes egyszerre 12 papírlapot és hitelkártyát átvágni.

Próbálj meg lazítani!

A munkatársakkal együtt töltött idő nagy része munkaidő, viszont egy kis szórakozás soha sem árt. Sok startupnál megfigyelhető a csocsóasztal, mint a közös tér egyik alapkelléke. Nem csoda, hisz amellett hogy a közös játék örömet okoz, fenntartja az egészséges versenyszellemet, illetve a csapatjáték-jellegénél fogva pedig csoportkohéziós erővel bír. Mondhatni minden csocsó meccs egy mini csapatépítő.

Napindító kicsit másképp

Nincs reggel kávé nélkül és mindez fordítva is igaz. Ahány ember, annyi szokás, viszont az sokunkban közös, hogy a munkahelyünkön legalább egy kávét elfogyasztunk és azt vagy reggel vagy ebéd után. A munkahelyek nagy részén van már kávégép, startup lévén viszont egy kotyogó is tökéletesen megfelel a célnak, ami költséghatékonysága mellett, a csocsózáshoz hasonlóan, közösségteremtő/erősítő hatással is rendelkezik.

Legyen szó a lenti szupermarketről vagy egy webáruházról, a fent felsoroltak mindegyike könnyen hozzáférhető és minimális befektetés mellett jelentős hatásokat érhetünk el vele.

Hirdetés

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben
Hirdetés

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben

Az alapanyaghiány egyre nagyobb kihívások elé állítja a kkv-kat is

Új akadályokkal kell szembenézniük a kkv-knak, derül ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb, harmadik negyedéves eredményeiből. Tavaly a járvány közvetlen következményeként a kereslethiány okozott nehézségeket, mostanra viszont az anyaghiány jelent kihívást a kereslet intenzív visszatérése és a kiüresedő készletek miatt.

Bővebben

A karácsonyi akciók idején kell igazán tudatos fogyasztónak lenni – segít a magyar startup

A karácsonyi akciók minden évben vásárlók ezreit csábítják az áruházakba és az online webshopokra, a folyamatos marketingkampányok bűvöletében a spórolás nem kis kihívás. A személyes vagy családi költségvetések védelme érdekében különböző stratégiákat követnek a magyarok: a vásárlóknak nagyjából a fele csak arra igyekszik költeni, amire valóban szüksége van, míg minden harmadik fogyasztó termékösszehasonlító oldalak segítségével, valamint az ár-érték arány szempontjának mérlegelésével próbál minél tudatosabb döntést hozni. A mobilcsomagok transzparens összehasonlításával foglalkozó BillKiller szakértői rámutatnak, hogy a fogyasztói tudatosságnak nem csak az egyszeri vásárlásoknál van kulcsszerepe.

Bővebben

Mitől lesz valaki nem csak jó, de eredményes menedzser a 21. században?

Napról napra változó piaci környezet, távmunka, széteső csapatok és hektikus üzletmenet – az elmúlt két évben lassan hozzászokhattak a vezetők a koronavírussal érkező bizonytalansághoz és a folyamatos újratervezéshez, most viszont ideje a jövőre koncentrálni. Míg a 2020-as Strech konferencia a COVID-válság által felvetett akut problémákkal és gyakorlati tippekkel várta a felső vezetőket és menedzsereket, idén már a hosszabb távú stratégiák, a válságálló és tartós sikert hozó megoldások kerülnek a nemzetközi menedzsment konferencia fókuszába december 7. és 9. között. A szervezők többek között a Morgan Stanley és a Prezi világhírű szakembereivel, sőt, a magyar férfi vízilabda válogatottat sikerre vezető Kemény Dénessel keresik a választ a kérdésre: mitől lesz valaki nem csak jó, de eredményes menedzser a 21. században?

Bővebben