Hirdetés

5+1 kellék, amely egy startup irodájából sem hiányozhat

A startupok életében jelentős mérföldkőnek számít az irodabérlés. Legyen szó coworking irodáról, egy albérletről vagy egy irodaház helyiségéről, mindenképpen jelentős változás, hogy már nem a saját vagy egymás lakásában kell dolgozni. Ám ezzel együtt újabb döntések meghozatala szükséges. Mint például, milyen színű legyen a fal, Mac vagy Windows, gurulós szék vagy babzsákfotel és a többi. Egy biztos, hogy az alábbi eszközökök nélkülözhetetlenek egy új iroda életéből.

Hirdetés

Nemcsak a legnagyobb playereknek

Bár sokkal kényelmesebb fekve dolgozni, ha ülőalkalmatosságon törjük a fejünket, érdemes számításba venni a gamer széket. Ergonomikus kialakítása mellett, felhajtható párnázott kartámaszokkal és nagy sűrűségű habszivaccsal rendelkeznek, amely a kényelem mellett a produktivitást is biztosítja.

Ragszd fel!

A babzsákfotelek mellett a post-itekkel is egybeforrt a startup kultúra. Nemhiába, hisz a közös gondolkodásra ösztönző kis ragacsok továbbra is alapvető fontosságúak az irodában, mert jól tudjuk, mindig szükség van rájuk.

Nem minden a virtuális tábla!

Brainstormok másik alapvető kelléke a mágneses, filctábla. Van egyszerűbb módja a csapatos agyalásnak vagy prezentációnak, amely ráadásul környezetkímélőbb és könnyen tisztán tartható? Aligha!

Aprítás=biztonság

Sokan azt gondolják, hogy a papír már a múlté és mindennek a felhőben a helye. Viszont vannak vállalkozások, amelyek nem tudják mellőzni a papírhasználatot, így elengedhetetlen számukra egy iratmegsemmisítő, amely egy megfizethető kiegészítő az információbiztonság növelése érdekében és képes egyszerre 12 papírlapot és hitelkártyát átvágni.

Próbálj meg lazítani!

A munkatársakkal együtt töltött idő nagy része munkaidő, viszont egy kis szórakozás soha sem árt. Sok startupnál megfigyelhető a csocsóasztal, mint a közös tér egyik alapkelléke. Nem csoda, hisz amellett hogy a közös játék örömet okoz, fenntartja az egészséges versenyszellemet, illetve a csapatjáték-jellegénél fogva pedig csoportkohéziós erővel bír. Mondhatni minden csocsó meccs egy mini csapatépítő.

Napindító kicsit másképp

Nincs reggel kávé nélkül és mindez fordítva is igaz. Ahány ember, annyi szokás, viszont az sokunkban közös, hogy a munkahelyünkön legalább egy kávét elfogyasztunk és azt vagy reggel vagy ebéd után. A munkahelyek nagy részén van már kávégép, startup lévén viszont egy kotyogó is tökéletesen megfelel a célnak, ami költséghatékonysága mellett, a csocsózáshoz hasonlóan, közösségteremtő/erősítő hatással is rendelkezik.

Legyen szó a lenti szupermarketről vagy egy webáruházról, a fent felsoroltak mindegyike könnyen hozzáférhető és minimális befektetés mellett jelentős hatásokat érhetünk el vele.

Hirdetés

Az ember a kulcs, nem az ötlet

A hazai startup világban is megtalálhatók már az angyalbefektetők, a vállalkozások nagy része azonban még nem mindig tudja pontosan, hogyan és mikor lehet alkalmas arra, hogy tőkét kapjon tőlük a szintlépéshez. A Start it @K&H ezért a hazai angyalbefektetői szféra két közismert alakját látta vendégül, hogy tapasztalataikon keresztül mutassák be a kezdő vállalkozóknak az ilyen típusú forrásbevonás sajátosságait.

Bővebben
Hirdetés

A gyerekek digitális biztonságát védi egy magyar startup

A gyerekek digitális biztonsága szerencsére már nem új fogalom – mégis meglepő helyen kerülhet veszélybe. A kicsikről készült képek, videók online felületeken történő megosztása ugyanis veszélybe sodorhatja a gyerekek digitális biztonságát – akkor is, ha azt a szülők, az oktatási intézmény vagy éppen a nyári tábor szervezői teszik. A Start it @K&H inkubátorprogramba bekerült kidea egy olyan zárt digitális óvodai kommunikációs felület, amely többek között erre az aktuális problémára nyújt egyszerű megoldást. 

Bővebben

Balaton vibe, rövidnadrág és őszinte beszélgetések: ilyen volt az első Innovációs és Startup Napok a Balaton-felvidéken

Május közepén rendezte meg a PortusHome Coworking&Coliving, a StartITup Győr, az Input Program és a Draper Startup House az első közös eseményét Vászolyon. A startup ökoszisztéma szereplőit régiós, országos és nemzetközi szinten is összekötni szándékozó esemény elérte célját: őszinte, sallangmentes beszélgetések, baráti eszmecserék, fuckup storik és jobbító szándék jellemezte a 3 napos eseményt.

Bővebben

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben