Hirdetés

2020 mégis jó: 10 milliárd forintért kelt el a magyar alapítók startupja, a Drops

Habár ez az év nem az évünk, a magyar startup ökoszisztéma újabb sikertörténettel gazdagodott: a Kahoot, a világ egyik legfontosabb edutech vállalata felvásárolta a magyar alapítók által Tallinban jegyzett startupját, a Drops platformot csaknem 10 milliárd forintért – írta meg a Forbes.

Hirdetés

A Kahoot 31 millió dollárt (9,4 milliárd forint) fizetett készpénzben, de a Drops 2020-2022-es teljesítménye függvényében további 19 millió dollárral (5,8 milliárd forinttal) növekedhet a vételár – melyet, ha esedékes lesz, készpénzben és részvényekben vegyesen kapnak majd meg. A két társalapító, Farkas Dániel és Szulyovszky Márk nem száll ki a cégből, továbbra is a Drops fejlesztésén fognak dolgozni – de rül ki a Forbes híradásából.

A Drops nyelvtanuló appként robbant be, több mint negyven nyelven elérhető. Azzal segít tanulni, hogy képekhez társítja a szavakat, a lényege abban áll, hogy egyszerre maximum öt perc használatot engedélyez, hogy rövidebb idő alatt a felhasználók hatékonyabban fókuszáljanak a feladatra. Az appot a két nagy mobilplatformon összesen több mint 25 millióan töltötték le, és két éve a Google Play az év második legjobb appjának is megválasztotta az önfejlesztés kategóriában.

A Kahootot talán nem kell bemutatni, rendkívül népszerű platform, mert a felhasználók készítik egymásnak a kahootokat, azaz a többválasztásos kvízeket. 2013-ban Norvégiából indult, de ma már az Egyesült Államokban és több európai országban is vannak irodáik. A cég 2019-ben lépett a norvég értéktőzsdére, nemrégiben pedig a SoftBank 215 millió dollárral szállt be a cégbe, de a Microsoft, a Disney és a Northzone is támogatja. – Az elmúlt 12 hónapban több mint 1 milliárd játékos 200 országban használta, több mint 200 millió alkalommal.

A Techcrunch cikkében Eiler Hanoah, a Kahoot CEO-ja is megszólalt: “Örömmel üdvözöljük a Drops-ot a bővülő Kahootban! Az elképzelésünk az, hogy a világ vezető tanulási platformjává váljunk, mely célunkhoz a Drops innovatív, egyszerű és játékos tanulási modeljével még közelebb kerültünk” – fogalmazott. Kifejtette, hogy folytatják a terjeszkedést, hogy a tanulás otthon, az iskolában és a munkahelyeken is a Kahoot megoldásaival legyen még magávalragadóbb.

A Forbes beszámolója kitér arra is, hogy rövid időn belül ez a második komoly felvásárlás, ami hazai startupot érint, pár hete a Banzai Cloudot vásárolta fel a Cisco, melyről mi is beszámoltunk.

Hirdetés

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben
Hirdetés

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben

Az alapanyaghiány egyre nagyobb kihívások elé állítja a kkv-kat is

Új akadályokkal kell szembenézniük a kkv-knak, derül ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb, harmadik negyedéves eredményeiből. Tavaly a járvány közvetlen következményeként a kereslethiány okozott nehézségeket, mostanra viszont az anyaghiány jelent kihívást a kereslet intenzív visszatérése és a kiüresedő készletek miatt.

Bővebben