Hirdetés

2 milliárd dolláros értékelés felett a budapesten is növekedő Formlabs

Miután a japán techóriás, a SoftBank által vezetett Series E befektetési körben 150 millió dollárt gyűjtött be, a 3D nyomtatókat gyártó amerikai Formlabs hivatalosan is több milliárd dolláros vállalattá növekedett. A vállalkozás magyar vonatkozása miatt a pénzből a budapesti csapatukat is bővitik. 

Hirdetés

A japán SoftBank Vision Fund 2 nevű alapja 150 millió dollárt fektetett a jelenleg egyetlen magyar érdekeltségű unikornisba, a 3D nyomtatókat fejlesztő- és gyártó Formlabs-be – írta meg a Forbes-hu. A Series E befektetési körben 2 milliárdos értékelés mellett vonták be a tőkét, vagyis a legutóbbi kör óta duplázták az értékelésüket. A SoftBank korábban olyan sikersztorik befektetője is volt, mint az Uber, az Alibaba vagy a Kahoot, de a magyar alapítású Ustreamet is finanszírozta.

A nyolc éve alapított, csúcskategóriás, de megfizethető 3D nyomtatókat fejlszető és gyártó Formlabs 2012-ben robbant be a köztudatba, amikor elindította minden idők egyik legsikeresebb közösségi finanszírozós kampányát, aminek keretében közel 3 millió dollárt szedtek össze első termékükre. Mára piacvezetők, a bevételük évek óta meghaladja a 100 millió dollárt. Hogy a víziójuk egyre inkább valóság, azt a növekedésük mellett jól mutatja, hogy egy olyan komoly, globálisan is jegyzett befektetőcég, mint a Softbank fantáziát látott bennük.

„Ha minden jól megy, közel leszünk, ahhoz, hogy év végére mi legyünk a legnagyobb SLA technológiájú 3D nyomtatós cég a világon. Két három éven belül reális, hogy SLS-ben is azok legyünk” – mondta el a Forbesnak Lakatos Dávid, a Formlabs fejlesztési igazgatója. Szűkszavúan nyilatkozott arról, hogy a mostani befektetést mire fordítják: növekedni és fejleszteni fognak. A nagyszerű hír pedig az, hogy bíznak az emberek kreatív erejében – éppen ezért budapesti, jelenleg 50 fős irodájukat a következő egy évben 100 fő fölé akarják növelni – ezzel pedig komoly régiós központot hoznának létre, ahol a fejlesztés mellett üzletfejlesztéssel is foglalkoznak majd.

Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben
Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben